Yasemin Çiçeği Notası: Zarif Ve Cezbedici

Yasemin Çiçeği Notası: Zarif Ve Cezbedici

Etimolojik Olarak “Tanrı’nın Armağanı” Anlamına Gelen Yasemin, Zeytingiller Familyasından Yaprak Dökmeyen Bir Çalı Cinsidir. Bu Bitki Kokusunu Gece Gösteren, Gündüz Ise Uyuyan Çiçeklere Sahiptir. Yasemin Çiçeği, Esansının En Zor Alındığı Çiçektir. Bir ML Veya Yaklaşık Bir Gram Yasemin Çiçeği Yağı Için Ortalama 8000 Yasemin Çiçeği Gerekmektedir. Yasemin Esansı Parfüm Sektörünün Temel Taşlarından Biridir. Kabaca Ifade Edecek Olursak Bu Notanın Kadın Parfümlerinin %80’Inde Ve Erkek Parfümlerinin %30’Unda Bulunduğunu  Söyleyebiliriz.

 

Bir Nota Olarak Yasemin, Parfümlere Zenginlik Ve Yoğunluk Katar. Doğada Yaklaşık 200 Çeşit Yasemin Çeşidi Olduğu Düşünülmektedir. Bu Nedenle Farklı Yerlerde Yetişen Yasemin Çiçekleri Karşılaştırıldığında Hepsinin Kendine Özgü Bir Karakteri Olduğunu Keşfedebilirsiniz: Bazıları Tatlı, Bazıları Miskli, Bazıları Daha Taze Ve Ferah Bir Ize Sahip Olacaktır. Tek Bir Bitkinin, Büyüdüğü Yere Bağlı Olarak Çok Farklı Kokması Olağanüstüdür. Yasemin Notası Derin Ve Baş Döndürücü Karaktere Sahiptir. Bu Da Onu Yalnızca Çiçeksi Ve Tatlı Bir Nota Olmaktan Çıkartarak Güçlü Ve Şehvetli Bir Kokuya Dönüştürür. Öyle Ki Bu Çiçek, Rahatlatıcı Ve Sakinleştirici Özelliğinin Yanı Sıra Afrodizyak Etkisi Nedeniyle Uzun Yıllar Boyunca Aromaterapistler Tarafından Kullanılmıştır.

 

Parfümünüzdeki Yasemin Notası, Sizi Sıcak Bir Iklimlere Taşıyarak Büyülü Bir Yolculuğa Çıkartır. Ilık Bir Yaz Akşamındaki Esintiden Izler Taşıyan Bu Çekici Kokuya Hazır Olun!

Etiketler: yasemin, yasemin kokusu, blog parfüm günlüğü
Nisan 17, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR